Tasoitus ottelun lopulla ja voittomaali jatkoajalla – MM-kultaleijonan maalit käänsivät ottelun Ufan nimiin

© Kuva: www.hcsalavat.ru

Salavat Julajev Ufan kova vire KHL:ssä saa jatkoa. Se voitti lauantai-iltana käydyssä kamppailussa Lokomotiv Jaroslavlin lukemin 3-2 jatkoajalla.

Suomalaiset olivat ottelussa jälleen suuressa roolissa. Lokomotiv johti ottelua pitkään lukemin 2-1, kunnes Ufa pääsi viimein tasoittamaan Sakari Mannisen osumalla ajassa 58:37. Ottelu eteni jatkoajalle, jota ehdittiin pelaamaan ainoastaan 28 sekuntia, kunnes Manninen pääsi iskemään ottelun voittomaalin ja illan toisen osumansa.

Leijonien maailmanmestari keräsi ottelussa kaikkiaan tehot 2+1, sillä hän syötti myös Teemu Hartikaisen tekemän 2-1-kavennusosuman. Ketjun kolmas lenkki Markus Granlund syötti puolestaan Mannisen tasoitusmaalin. Juha Metsola torjui ottelussa 24 kertaa.

Ufa jatkaa koko KHL:n jaetulla kärkisijalla. Kymmenestä ottelustaan se on voittanut yhdeksän. Suomalaiset ovat aloittaneet kautensa myös loistavasti, sillä Manninen (10, 6+5=11) ja Granlund (10, 2+9=11) ovat pistepörssissä sijoilla 9. ja 11. Hartikainen on tehnyt tähän mennessä yhdeksään otteluun tehot 4+1=5 ja Metsola on voittanut kuusi ottelua seitsemästä pelaamastaan matsista kovin tilastoin (95,1%, 1,30, yksi nollapeli).

Mannisen ottelun maalit näet alta tai täältä.