Sitä ei sitten tarvitse enää huolehtia rahapulasta – Minnesota ja Kirill Kaprizov kirjoittivat historiallisen kalliin jatkopahvin

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wild kertoi nettisivuillaan, että seura ja Kirill Kaprizov ovat allekirjoittaneet viiden vuoden ja peräti 45 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Sen vuotuiset tulot ovat siis yhdeksän miljoonaa dollaria.

Sopimus on luokkaa jättimäinen – Kaprizov nimittäin tienaa enemmän kuin yksikään muu pelaaja kausikohtaisesti kautta seurahistorian.

Kaprizov vei viime kaudella tulokkaiden pistepörssin voiton 51 pinnalla (27+24). NHL:n nettisivujen mukaan pelaaja on vasta neljäs tulokas, joka voitti pistepörssin jatkoon edenneessä joukkueessa. Muut tällaiset pelaajat ovat olleet kaudesta 1992-93 lähtien Auston Matthews (2016-17), Filip Forsberg (2014-15) ja Trent Hunter (2003-04).

Tuore jatkosopimusmies oli iskussa läpi viime kauden aloitettuaan kauden tehoin 2+1=3 Los Angeles Kingsiä vastaan. Venäläisestä tuli kolmas pelaaja kautta taalaliigan historian, joka oli tehnyt debyytissään jatkoaikamaalin. Lisäksi kukaan ei ollut pystynyt Minnesotassa kolmeen pinnaan NHL-debyytissä.

24-vuotias olympiavoittaja ja Gagarin Cupin voittaja pelasi ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä kolmen kauden ajan KHL-jätti TsSKA Moskovan riveissä.