Pörssikärjessä painavan Liigan uuden pistetykin vire ainutlaatuisen kovaa – tähän on pystytty vain kerran 30 viime vuoden aikana

© Kuva: Getty Images

Pelicansiin täksi kaudeksi tulleen Lukas Jasekin saama ykkössentterin paikka oli kaikkea muuta kuin helppo täytettävä odotusten takia. Sillä tontilla luuti lahtelaisjoukkueessa usean kauden ajan Hannes Björninen, joka hilasi ajoittain porukkaa yksin kohti oikeaa.

Tshekkiläispelaaja on toistaiseksi pystynyt vastaamaan huutoon täydellisesti – ainakin tuloksenteon puolesta. Trinecistä lähtöisin oleva, ja viime kaudella kotikaupunkinsa HC Ocelari Trinecissä sekä AHL:n Utica Cometsissa pelannut keskushyökkääjä on nakuttanut viidessä pelissä tehot 2+6=8 ollen pistepörssin kärki.

Vancouver Canucksin kesän 2015 kuudennen kierroksen 174. varauksen kauden alku on Pelicansin seurahistorian mittapuulla äärimmäisen kovaa valuuttaa. Liigan Twitter-tilillä kerrottiin, että viimeisen 30 kauden aikana lahtelaispelureista vain Radek Smolenak on pystynyt parempaan tehoiluun viidessä ensimmäisessä matsissa.

Tässäkään tapauksessa Jasek ei kalpene – hänen maanmiehensä iski myös kahdeksan pinnaa, joskin mallia 4+4, kauden 2012-13 kärkeen.

Yhdeksän pinnaa viiteen ensimmäiseen otteluun ovat kyenneet latomaan Erkki Laine, Hannu Koskinen kahdesti ja Harri Toivanen kausina 1981-83.