Paluumuuttajia ja viime kauden onnistujia: Tässä ovat Liigan TOP 5 -puolustajat

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarjan alku lähestyy. Kiekko tippuu jäähän jo tämän viikon torstaina. SuomiKiekko on valmistautunut kauteen kausiennakoiden sekä TOP-listojen kautta.

Tässä jutussa käymme läpi arviomme Liigan tulevan kauden parhaimmista puolustajista. Listaan mahtuu sekä tuttuja nimiä viime kaudelta että paluun Liigaan tulevaksi kaudeksi tekeviä pelureita.

5. Elmeri Eronen, TPS

Tekee paluun kasvattajaseuraansa. 26-vuotias Eronen nousi kahdella HPK:ssa pelaamallaan kaudella Liigan puolustajien eliittiin. Pistemäärät näyttivät lukemia 32 ja 40. Lisäksi plus-miinus-tilasto on ollut käytännössä koko Liiga-uran ajan plussan puolella. Turussa on varmasti kovat odotukset Erosta kohtaan. Nyt on miehen aika loistaa myös kasvattajaseuransa pelipaita päällä.

4. Otso Rantakari, Tappara

Palaa Tapparaan kahden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. 27-vuotias Rantakari alkaa nyt olla parhaassa peli-iässään. Mies on onnistunut aina Liigassa pelatessaan iskemään 20-30 tehopistettä per kausi. Tasaisen varma suorittaja puolustusosastolla. Pelaa ajoittain myös rohkeasti kiekon kanssa.

3. Ville Lajunen, TPS

Kokenut puolustaja, joka kuuluu myös turkulaisten kapteenistoon. Pelasi hyvän viime kauden, kun 55 otteluun syntyi 28 tehopistettä. Nähnyt urallaan niin KHL- kuin SHL-kaukalotkin ja ollut mukana MM-kisoissa kahdesti, joista tuloksena hopeamitali. 33-vuotias Lajunen on TPS:n vanhin puolustaja, joten häneltä odotetaan johtajuutta. Kokemuksen myötä tekee paljon oikeita asioita kentällä.

2. Vili Saarijärvi, Lukko

24-vuotias Saarijärvi aloittaa toisen kautensa Lukon riveissä. Viime kauden tilastot (9+27=36, +25) ovat komeaa luettavaa. Hän sijoittui puolustajien pistepörssissä neljänneksi viime kaudella. On uhka hyökkäyspäässä ja osaa myös puolustaa. Tekee oikeita asioita kentällä ja on jatkuvasti näkyvillä. Viime kauden hyvät otteet nostivat Saarijärven myös mukaan maajoukkueeseen. Saarijärvi on yksi tulevan kauden parhaimmista ja seuratuimmista puolustajista.

1. Atte Ohtamaa, Kärpät

Listan kärjestä löytyy itseoikeutetusti Ouluun palaava Atte Ohtamaa. 33-vuotias pakki palasi kahden ulkomaan kauden jälkeen Kärppiin ja hänet nimettiinkin saman tien joukkueen kapteeniksi. Ohtamaa on kokenut ja paljon voittanut, nimittäin palkintokaapista löytyy maailmanmestaruus, Gagarin Cup ja kaksi Suomen mestaruutta. Ohtamaa tulee olemaan johtava ja tehokas pelaaja Kärppien takalinjoilla. Ehdottomasti myös yksi tulevan kauden parhaimmista pelaajista ylipäätään.

Lähellä valintaa olivat myös muun muassa seuraavat puolustajat:

Kim Nousiainen, KalPa
Lasse Lappalainen, KalPa
Ludvig Byström, Kärpät
Petteri Nikkilä, KooKoo
Axel Rindell, Jukurit