Ottawa Senatorsin ja hyökkääjä Brady Tkachukin sopimusneuvottelut ovat venyneet jo maratonmittoihin. 21-vuotias Tkachuk on pelannut vasta kolme kautta NHL:ssä, mutta hänelle kaavaillaan jo yhtä Ottawan seurahistorian suurimmista sopimuksista.

TSN:n asiantuntija Shawn Simpsonin mukaan Ottawa on tarjonnut Tkachukille kahdeksan kauden mittaista jatkosopimusta. Sen pidempää ei nykyisten työehtosopimusten puittessa ole mahdollista tehdäkään.

– Arvaan, että Tkachukin kahdeksan vuoden sopimus on arvoltaan 68 miljoonaa dollaria. Ensimmäisten neljän vuoden keskimääräinen vuosipalkka olisi 7 miljoonaa, viimeisten neljän 10 miljoonaa. Yhtään isompi summa olisi jo liikaa, Simpson kertoo.

Tkachuk on ollut usean vuoden ajan Ottawan kärkihyökkääjiä, mutta mitään satumaisia tehoja hän ei ole nakuttanut. Viime kaudella Tkachuk iski runkosarjan 56 matsissa tehot 17+19=36. 50 tehopisteen rajapyykki on yhä rikkomatta.