Suomalaisvahti Anni Keisala teki pronssisiin tunnelmiin huipentuneissa Calgaryn MM-kisoissa lopullisen kansainvälisen läpimurtonsa sijoituttuaan maalivahtipörssissä kakkoseksi prosentein 94,85. Lohjalaislähtöinen Ilves-molari torjui kekkereissä kaksi nollapeliä.

Kiitoksena upeista liekeistä 24-vuotias Keisala palkittiin koko turnauksen parhaana maalivahtina ansaitusti.

– Kyllähän se on hienoa. Olivat ensimmäiset kisat, joissa pääsin pelaamaan kunnolla. Onnistuin pelaamaan tasaisia ja hyviä pelejä koko turnauksen. Onhan tämä hieno tunnustus, pelaaja iloitsi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivujen videohaastattelussa.

Keisala oli ollut aiemmin mukana vain yksissä MM-kisoissa, mutta vastuuta hän oli päässyt nauttimaan ainoastaan yhdessä matsissa. Nyt vyölle kertyi viisi matsia, ja esimerkiksi päästettyjen maalien keskiarvo muodostui komeaksi 2,14.

– Tiesin, että tästä pelipaikasta on kova taistelu. Onneksi omat näytöt riittivät siihen, että sain luottoa joukkueelta ja valmennukselta.

Aiemmin vastaavaan tunnustukseen suomalaisista on yltänyt tähtikonkari Noora Räty. Hän on Keisalalle yksi esikuvista.

– Tämä oli hyvä ensimmäinen turnaus ja tästä on hyvä jatkaa.