No niin! Satakunnan kiihkeä derby lähenee – Ässät ja Lukko napit vastakkain Twitterissä: “Monta maalia olette tehneet tän twiitin jälkeen”

© Kuva: Juha Tamminen

Jos sitä ei mistään muualta huomaa, niin ainakin Twitteristä käy Ässien ja Lukon tileiltä selväksi se, että lauantaina Porissa pelataan joukkueiden välillä kauden toinen paikallismatsi.

Lähtökohdat otteluun ovat vähintäänkin herkulliset: Kotijoukkue Ässät on ennen viikonlopun kierroksia sarjataulukossa Lukkoa paremmin sijoittunut, mutta sesongin ensimmäisessä derbyssä pari viikkoa sitten se otti raumalaisilta pannuun rumasti 1-5. Lukko sen sijaan on vetänyt liigajäillä maaleitta jo tasan 120 minuuttia.

Kiehtovat asetelmat kruunautuvat somessa, missä joukkueet ovat napit vastakkain mielipiteitä jakavassa keskustelussa. Kaikki alkoi 18. syyskuuta, kun Ässät ilmoitti Kärpät-pelin olevan tilanteessa 0-7.

Siihen Lukko vastasi GIF:llä, jossa hahmo syö popcornia. Sen jälkeen Ässät puolestaan pisti tällä viikolla kieltämättä viiltävän vastapallon:

– Monta maalia olette tehneet tän twiitin jälkeen? Ässistä kyseltiin.

Oikea vastaus on ”ei yhtään maalia”. Lukko hävisi 18. syyskuuta TPS:lle jalkapallolukemin 0-1 ja Sportille keskiviikkona peräti 0-4.

– Montako derbyä olette voittaneet 28.12.2019 jälkeen? Lukko piikitti.

Tähän oikea vastaus on niin ikään nolla sarjapelit huomioiden.

– Sarjataulukon perusteella lähdetään lauantaina ennakkosuosikkina, Ässät jatkoi.

Ottelumäärien takia tulkinnan varaa jättävässä sarjataulukossa Ässät keikkuu kuudentena ja Lukko vasta yhdeksäntenä.

Joukkueiden kohtaaminen pelataan Porissa lauantaina poikkeukselliseen aikaan kello 18 alkaen. Matsin alku siirtyi tunnilla naisten Superpesis-finaalin Pesäkarhut-Kirittäret alkaessa samassa kaupungissa kello 14.

Liiga viikonloppuna, pe:
Ilves-HPK 18.30
JYP-SaiPa 18.30
Lukko-Tappara 18.30
Sport-KooKoo 18.30

La:
KalPa-Ilves 17.00
Kärpät-KooKoo 17.00
SaiPa-Pelicans 17.00
Tappara-JYP 17.00
TPS-Jukurit 17.00
Ässät-Lukko 18.00
HPK-HIFK 18.30

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️