NHL:n harjoitusleirit alkavat pian. Itse runkosarjan alkuun on alle kuukausi aikaa. Silti peräti viisi erittäin lahjakasta ja kovan statuksen nuorta rajoitettua vapaata agenttia on ilman sopimusta.

Minnesota Wildin sopimuskiista on lähimpänä ratkaisua. Kirill Kaprizoville on huhujen mukaan sorvattu viiden vuoden ja 9 miljoonan dollarin vuosipalkkainen jatkosopimus. Sopimuksen pienet yksityiskohdat vaativat enää viimeistelyä.

Ottawa Senatorsin tilanne on niin ikään helposti ratkaistavissa. Seura on tarjonnut Brady Tkachukille kahdeksan vuoden ja 8,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaista sopimusta. 21-vuotias Tkachuk ei millään kohtuudella voi vaatia isompia summia näyttöjensä perusteella.

Buffalo Sabresin tilanne on kinkkinen. Ykkösvaraus Rasmus Dahlin tarvitsee sopimuksen. Huippulupaava pakki pelasi kaksi huikeaa kautta, mutta viime sesongilla hän ei ollut oma itsensä. Dahlin varmasti haluaa sopimuksen heijastelevan hänen potentiaaliaan, kun taas Buffalo haluaa painottaa heikkoa viime kautta.

Vancouver Canucks on syvällä suossa. Seuran pitäisi tehdä jatkosopimukset Quinn Hughesille ja Elias Petterssonille. Vancouverin palkkakatossa ei ole tilaa kahdelle jättisopimukselle. Kaksikko ei tule saamaan sellaisia sopimuksia, jotka he haluaisivat tai ansaitsivat. Vancouver on todella haavoittuvainen muualta tuleville sopimustarjouksille.