NHL-kiekkoilija Joonas Donskoi harmittelee Pohjois-Amerikan kovia hintoja: ”Kiekkoilijat tienaavat paljon mutta…”

© Kuva: Getty Images

Seattle Krakenin hyökkääjä Joonas Donskoi joutui järjestämään perheelleen uuden kodin. Kesällä hänen työpaikkansa nimittäin vaihtui Coloradosta Seattleen.

Länsirannikolla sijaitseva Seattle ei kuitenkaan ole asuinsijana aivan edullisimmasta päästä. Sateistaan ja teknologiateollisuudestaan tunnettu kaupunki kasvaa kovaa vauhtia ja asuntojen hinnat ovat karanneet käsistä.

Keskimääräinen hinta kodille Seattlessa on yli 960 000 dollaria. Yhdysvalloissa noin yleensä keskimääräisen kodin hinta on hieman alle 300 000 dollaria.

– Ensinnäkin tiedän, että lätkänpelaajat tienaavat paljon, mutta se tapahtuu lyhyen ajan sisällä. Lätkän jälkeen minun pitää löytää uusi työ. Tällaista rahaa ei tule loputtomasti ja sitä ei voi tuhlata tyhmästi. Haluan säästää ja sijoittaa niin paljon kuin mahdollista, Donskoi kommentoi The Athleticille.

– Ei ole koskaan hauskaa joutua maksamaan isoja summia. Olemme olleet San Josessa, Denverissä ja Seattlessa. Mikään niistä ei ole halpa paikka ja niihin hintoihin tottuu. Se ei ole hauskaa.

Onneksi Donskoin tulotkaan eivät ole pienimmästä päästä. Hän tienaa kaudessa 3,9 miljoonaa dollaria.