Montreal Canadiensin seurapomo Marc Bergevin on paljastanut uusia yksityiskohtia liittyen Jesperi Kotkaniemen siirtymiseen Carolina Hurricanesiin.

Canadiensin GM:n mukaan eteen avautunut mahdollisuus hankkia Arizona Coyotesin Christian Dvorak suomalaisen korvaajaksi käänsi seuran pään lopulta siihen suuntaan, ettei se päättänyt vastata Hurricanesin Kotkaniemestä tekemään offer sheetiin.

– Olisimmeko pitäneet Kotkaniemen mielellämme riveissämme? Totta kai. Mutta emme 6,1 miljoonan dollarin hintaan, kun meillä oli samaan aikaan mahdollisuus hankkia Dvorak riveihimme, Bergevin kertoo Sportsnetille antamassaan haastattelussa.

– Hän (Dvorak) ei ehkä ole kaikkein säihkyvin pelaaja, mutta hän pelaa laadukasta, rehellistä peliä. Täällä hän tulee saamaan rinnalleen erilaiset laitahyökkääjät kuin Arizonassa, Bergevin perustelee Dvorakin hankintaa.

25-vuotias Dvorak pelasi viime kaudella 56 ottelua tehoin 17+14=31. Miehen neljä kautta jatkuva sopimus takaa amerikkalaiselle 4,45 miljoonan dollarin vuositulot.