Anton Lundell lähtee alkavaan NHL-tulokaskauteensa isoin odotuksin.

Florida Panthersin vuoden 2020 ykköskierroksen 12. vuorolla varaama HIFK-kasvatti saattaa hyvinkin napata jo ensimmäisellä NHL-kaudellaan suuren roolin seuransa hyökkäyksestä.

The Hockey Writersin NHL-toimittaja Colby Guyn arvion mukaan suomalaislupaus kamppailee tulevalla kaudella jopa NHL:n parhaan tulokkaan Calder-pystistä.

– Lundell on jo 19-vuotiaana todistanut olevansa tulevaisuuden NHL-tähti nuorukaisen iskettyä Suomessa 16 maalia ja 25 tehopistettä vain 26 ottelussa. Tällä hetkellä hän näyttää yhdeltä kirkkaimmista tulevaisuuden nuorista tähdistä NHL:ssä.

– Lundellin paikka NHL-kokoonpanossa tulevalla kaudella ei ole kiveenhakattu varsinkaan Joe Thorntonin tulon jälkeen, mutta hänellä on kaikki tarvittava taito iskeä kovat numerot tauluun NHL-tasolla. Hän on loistava luistelija, joka löytää hyvin maalipaikoille.

– Älykäs pelaaja, joka on aina vähintään askeleen verran edellä puolustajia. Tietää tarkalleen, koska iskeä ja käyttää tappavan tehokasta laukaustaan, toimittaja luettelee.

– Lundell voi hyvin pelata 30 maalin ja 65 tehopisteen kauden ja taistella Calder-pystistä, toimittaja päättää arvionsa.

Lundellista on povailtu Panthersin tulevaisuuden kakkossentteriä heti joukkueen suomalaiskapteeni Aleksander Barkovin takana.