Edmonton Oilers on vaikean paikan edessä. Seura on ylittänyt palkkakaton useammalla miljoonalla dollarilla. Oilers pystyy siirtämään joitain sopimuksia AHL:ään, jolloin ne eivät rasita palkkakattoa. Tällä keinolla seura voi päästä juuri ja juuri palkkakaton alle.

Ongelma on kuitenkin Kailer Yamamoto. 22-vuotiaalla hyökkääjällä ei ole vieläkään sopimusta ensi kaudesta. Hän tulee myös vaatimaan isoja rahoja, joihin Edmontonilla tuskin on varaa.

Erityisen ongelmallinen Oilersin kannalta on Joel Farabeen tuore sopimus. Philadelphia Flyers sorvasi Farabeen kanssa kuuden vuoden ja 5 miljoonan dollarin vuosipalkkaisen sopimuksen. Yamamoto haluaa varmasti nyt samanlaisia rahoja Edmontonilta.

Farabee on pelannut NHL-urallaan 107 ottelua tehoin 28+31=59. Vuoden vanhempi Yamamoto on pelannut 105 matsia tehoin 20+32=52.

Yamamoto voi tyytyä lyhyempään jatkosopimukseen, mikä tarkoittaisi myös pienempää vuosipalkkaa. Edmontonilla olisi kuitenkin vaikeuksia mahduttaa 3 miljoonan dollarin sopimuskin palkkakattonsa alle.