Hyökkääjä Jesse Ylönen on ajautunut NHL:ssä erikoisen kohun ympärille.

Kanadalainen La Presse -lehti uutisoi sunnuntaina, että Ylönen on kieltäytynyt koronavirusrokotteen ottamisesta. Lokakuun 3. päivä 22 vuotta täyttävän suomalaisen ratkaisun taustalla kerrotaan olevan ”syyt, jotka kuuluvat vain hänelle itselleen”.

NHL:ään on kehitetty tulevalle kaudelle erittäin tiukat säännöt koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Pelaajille on tehty selväksi, että ilman rokotusta olevat pelaajat voivat joutua tartunnan tai karanteenin sattuessa palkattomaan pelikieltoon.

Ilman rokotusta Ylönen ei myöskään pysty nykyisten lainsäädäntöjen mukaan pelaamaan Yhdysvaltojen puolella, sillä hän joutuisi rajan ylityksen jälkeen karanteeniin.

Ylönen on Canadiensin vuoden 2018 kakkoskierroksen (35.) varaus. Toisen polven kiekkoilija pelasi viime kaudella NHL:ssä yhden ottelun. Hän teki viime kaudella AHL:ssä 29 ottelussa pisteet 9+8=17.

Espoon Bluesin junioreista lähtenyt hyökkääjä on pelannut Liigassa Pelicansin riveissä 127 ottelua (30+26=56) sekä Mestiksessä Espoo Unitedin riveissä 51 ottelua (14+13=27).