Jarmo Kekäläinen otti riskin ja osui kultasuoneen – ällistyttävä laukaus kylvää tuhoa NHL-leirillä: ”Kuin huijauskoodi”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen näyttäisi jälleen osuneen kultasuoneen.

Blue Jackets joutui kesällä 2020 hurjan kritiikin keskelle, kun seura varasi yli-ikäisen ja isolle kansalle täysin tuntemattoman venäläishyökkääjän Jegor Tshinahovin jo ykköskierroksen 21. varauksella.

20-vuotias Tshinahov on kuitenkin nyt näyttänyt epäilijöille pitkää nenää takomalla hurjia maalimääriä NHL-seurojen kiekkolupauksille järjestetyssä Traverse Cityn turnauksessa.

Venäläistaituri on mättänyt turnauksen kolmessa ottelussa jo ennätykselliset kuusi maalia. Tällä lukemalla irtoaa turnauksen maalipörssin kärkipaikka kolmen osuman erolla seuraavaan.

Tshinahov tulitti sunnuntaina Detroit Red Wingsiä vastaan hattutempun. Näet huippulupauksen maalit klikkaamalla tästä.

Viime kaudella KHL:ssä Avangard Omskin riveissä 32 ottelussa 10 maalia tehnyt Tshinahov on luonut itselleen mainetta ällistyttävällä laukauksellaan. Leftin hyökkääjä kykenee ampumaan patriklainemaisia tai aleksandrovetshkinmaisia painavia laukauksia niin suoraan syötöstä, kuin myös ranteella.

– Kuten olen aikaisemminkin sanonut, että Tshinahovin pitäisikin ykköskierroksen varauksena pelata hyvin tässä turnauksessa. Tämä on kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Useat ykköskierroksen varaukset tulevat tänne, mutta eivät pysty tekemään maaleja tuohon tahtiin. Se on kuin huijauskoodi, Blue Jacketsin hovitoimittaja Jeff Svoboda raportoi Traverse Citystä.