Naantalista lähtöisin oleva Sampo Ranta on hyvissä asetelmissa kasvamassa kohti uransa ensimmäistä kunnon NHL-kautta. Colorado Avalanchessa viime kaudella kahdessa pudotuspeliottelussa pisteittä debytoinut hyökkääjä tavoittelee paikkaa taalaliigasta nyt tosissaan.

– Meillä oli hyvä ammattilaiskiekkoilijoiden treeniporukka, jossa Mikkokin (Rantanen) oli mukana. Kesä sujui loistavasti, pelaaja kertoi alkuviikosta pohjoisamerikkalaisille medioille.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on treenannut samoilta seuduilta kotoisin (Nousiainen) kanssa olevan Colorado-tähti Rantasen kanssa neljä vuotta.

– Hän on loistava pelaaja, josta voin ottaa mallia. Opin häneltä paljon. Jo pelkästään Mikon harjoittelua seuraamalla pystyn ottamaan häneltä tiettyjä asioita omaan peliini. Se on ollut tosi hienoa.

Ranta kertoi, että hänen on parannettava puolustuspelaamista ja sijoittumista.

– Ammattilaissarjoissa peli on erilaista kuin yliopistosarjassa. Minun täytyy käyttää vahvuuksiani eli nopeuttani, taitoani ja kroppaani. Kaksinkamppailut on voitettava. Näillä eväillä pystyn auttamaan joukkuettani.

Farmiliigan Colorado Eaglesissa Ranta on takonut kaikkiaan 16 pelissä tehot 5+4=9.