Valtavia näyttöjä NHL:ään päin – hillittömästi tehoilleet Aatu Räty ja Roni Hirvonen saivat kovat kehut arvostetulta medialta

© Kuva: Leijonat.fi

Hallitseva MM-pronssimitalisti, Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue selvitti Yhdysvaltain Plymouthissa kuun vaihteessa pelatut harjoitusottelut liki täysin puhtain paperein.

Suomi voitti heinä-elokuun taitteessa Ruotsin 5-2, USA:n White-joukkueen 2-1 ja 4-3 sekä USA:n Blue-porukan 7-6 (vl) ja 4-2. Ainoa epäkohta oli White-joukkueelle koettu 4-5-jatkoaikatappio.

Nuorten Leijonien ykköstykit kuudessa pelissä olivat hillittömät 14 pinnaa (6+8) latonut Aatu Räty sekä kahdeksan maalia ja kymmenen pistettä summannut Roni Hirvonen.

Nyt NHL-varaukset ovat saaneet täysin ansaittua huomiota muualla. Pohjoisamerikkalaismedia The Athletic pisti suomalaisten esitykset merkille, kun se nosti kymmenen pelaajan listauksessa esille mainitut herrat ja maalivahti Leevi Meriläisen.

Rädyn kerrottiin nousseen esiin erityisesti kilpailukyvyllään, pelinrakentelullaan ja viimeistelyllään. Kakkoskierroksella NHL:ään napatun NY Islanders -varauksen otteista kuulemma kohistiin urakalla.

Hirvosen ei puolestaan kerrottu erottuvan koollaan tai nopeudellaan, mutta hänen henkilökohtainen taitonsa, erityisesti pelinlukutaito ja työmoraali erottuivat ensi kaudeksi HIFK:hon siirtyvän hyökkääjän eduksi. Toronto Maple Leafsin varaus kuulemma myös teki ja tekee paljon nopeita ja luovia ratkaisuja kiekon kanssa.

Lisäksi kovaa kilpailua on luvassa myös Suomen maalivahtiosastolla. Median mukaan Joel Blomqvistin on selkeä suosikki Nuorten Leijonien ykkösvahdiksi vuodenvaihteen MM-karkeloihin, mutta toisen Kärppä-taustaisen, eli Meriläisen turnaus tasasi veskareiden puntteja selvästi.

MM-turnaus pelataan viime vuoden tapaan Edmontonissa, toinen turnauspaikka on Red Deer.

Florida on valmista kauraa! ⭐️⭐️⭐️⭐️