Carolina Hurricanes teki täysin puskista sopimustarjouksen Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemelle. Kotkaniemi luonnollisesti hyväksyi jättimäisen sopimusehdotuksen, ja nyt Montrealilla on viikko aikaa vastata siihen. Voit lukea lisää siirtosopan yksityiskohdista tästä.

Sopimustarjouksessa oli ennen kaikkea kyse kostosta. Montreal teki muutama vuosi sitten samanlaisen tempun Carolinan Sebastian Aholle, ja nyt Carolina päätti maksaa potut pottuina. Hurricanesin tarjous Kotkaniemelle olikin täynnä viittauksia Ahoon ja kettuilua Montrealille.

Kotkaniemen allekirjoituspalkkio oli humoristisen pieni 20 dollaria. Summassa ei muuten ole mitään järkeä, mutta 20 sattuu olemaan Ahon pelinumero.

Carolinan GM Don Waddell kommentoi sopimustarjousuutista tutuin sanankääntein.

– Jesperi Kotkaniemi on hyväksynyt tarjouksemme. Hän haluaa tulla Carolinaan. Hän näkee, millaisen rungon olemme tänne rakentaneet ja hän haluaa olla osa sitä. Olemme ylpeitä, mutta vielä pitää odottaa. Kun teimme tuollaisen tarjouksen, näimme haavoittuvaisen aseman, Waddell kommentoi.

Carolina GM:n kommentti oli sanasta sanaan sama kuin Montrealin GM Marc Bergevinin kommentit Ahon kohdalla. Ainoastaan nimet ja paikkakunnat oli muutettu toisinpäin.

Sopimustarjouksestaan Carolina tiedotti Twitter-tilillään ranskaksi. Carolina ei ole kaksikielinen seura. Montreal puolestaan on.