Carolina Hurricanes kohautti sunnuntaina kiekkomaailmaa, kun joukkue teki sopimustarjouksen (offer sheet) Montreal Canadiensin hyökkääjälle Jesperi Kotkaniemelle.

Kotkaniemi hyväksyi 6,1 miljoonan dollarin jättipalkan takaavan sopimustarjouksen, joten Montreal Canadiensilla on nyt seitsemän päivää aikaa vastata tarjoukseen. Jos Canadiens päättää olla vastaamatta tarjoukseen, Kotkaniemi siirtyy Carolinaan ja Canadiens saa kompensaationa Hurricanesin 1. ja 3. kierroksen varaukset.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman 31 Thoughts -podcastissa uskoo, että palkkakaton äärirajoilla taisteleva Canadiens saattaa jättää vastaamatta Hurricanesin offer sheetiin.

Friedman näkee yhtenä mahdollisuutena sen, että Canadiens kääntäisi katseensa Arizona Coyotesin keskushyökkääjän Christian Dvorakin suuntaan.

– Voisin nähdä Canadiensin kysyvän Coyotesilta, että riittäisikö (Hurricanesin) 1. ja 3. kierroksen varaukset Dvorakin hankkimiseen? Meillä voi olla tässä vaihtokaupan alkeet kasassa, Friedman valaisi tilannetta podcastissa.

25-vuotias Dvorak pelasi viime kaudella NHL:ssä 56 ottelua summaten 17 maalia ja 31 tehopistettä. Coyotes on raporttien mukaan kaupitellut 4,45 miljoonan dollarin palkkaa vielä vuoteen 2025 asti nauttivaa hyökkääjätähteä.