Carolina Hurricanesin GM Don Waddell yllätti koko kiekkomaailman housut kintuissa. Hän heitti sopimustarjouksen Jesperi Kotkaniemelle, joka on Montreal Canadiensin rajoitettu vapaa agentti. Montreal oli tehnyt saman tempun Carolinan Sebastian Aholle kaksi vuotta sitten.

Offer sheetit ovat ovat tabu, johon tarttumista pidetään röyhkeytenä ja aggressiivisuutena muita GM:iä kohtaan. Historian kirjoja katsomalla selviää, kuinka harvinaisia ne oikein ovat. Listasimme viisi edellistä vastaavaa tapausta sekä niiden lopputulokset.

Calgary Flames: Ryan O’Reilly, Colorado Avalanche (2013)

Vuonna 2013 Coloradon ja Ryan O’Reillyn sopimusvääntö oli venynyt pitkälle. O’Reilly oli nakuttanut vahvoja tehoja, mutta Colorado halusi saada rajoitetun vapaan agentin ottamaan matalapalkkaisemman siltasopimuksen kuten tuohon aikaan oli tapana. Calgary tuli väliin ja tarjosi kahden vuoden ja 5 miljoonan vuosipalkkaista diiliä. Colorado vastasi tarjoukseen.

Philadelphia Flyers: Shea Weber, Nashville Predators (2012)

Philadelphia Flyers järkytti kiekkomaailmaa tarjoamalla Shea Weberille 14 vuoden ja 110 miljoonan dollarin jättisopimusta. Nashville Predators oli vaikeassa paikassa. Weber oli joukkueen kapteeni ja ykköstähti, eikä hänestä voitu luopua. Nashville vastasi pitkin hampain tarjoukseen. Katastrofisopimus on voimassa tänäkin päivänä.

Nykyään Montreal on vastuussa Weberin jättisopimuksesta. Kuva: Getty Images

San Jose Sharks: Niklas Hjalmarsson, Chicago Blackhawks (2010)

San Jose Sharksin johto oli iskenyt silmänsä Chicagon ruotsalaispuolustaja Niklas Hjalmarssoniin. Sharks tarjosi hänelle neljän vuoden ja 3,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaista sopimusta. Chicago vastasi tarjoukseen. Palkka voi kuulostaa mitättömältä, mutta on hyvä ottaa huomioon, että kymmenessä vuodessa NHL:n palkkataso on noussut huimasti.

St. Louis Blues: Stever Bernier, Vancouver Canucks (2008)

Steve Bernierin pelaajaoikeudet oli juuri kaupattu Vancouveriin, kun St. Louis Blues lätkäisi laitahyökkääjälle sopimustarjouksen. Vancouver vastasi tarjoukseen, ja piti Bernierin yksivuotisella ja 2,5 miljoonan dollarin sopimuksella. Kyseessä oli todennäköisesti kosto siitä, kun viikkoa aiemmin Vancouver oli tehnyt sopimustarjouksen Bluesin pelaajalle.

Vancouver Canucks: David Backes, St. Louis Blues (2008)

Vancouver yritti napata St. Louisin lupaavan voimahyökkääjän omiin riveihinsä. Canucks heitti David Backesille kolmen vuoden ja yhteensä 7,5 miljoonan dollarin sopimustarjouksen. St. Louis Blues vastasi tarjoukseen ja piti Backesin itsellään.