Koronaviruspandemia on laittanut monet NHL-seurat ahtaalle. Palkkakatto ei nousekaan odotetulla tavalla, joten seurojen budjetit ovat ajettu ahtaalle. Tämä tarjoaa huikean mahdollisuuden NHL-tulokasseura Seattle Krakenille.

Seattlella on tällä hetkellä runsaat 10 miljoonaa dollaria tilaa palkkakatossaan. Ensi kaudeksi tilaa vapautii vielä enemmän, kun veteraanipuolustaja Mark Giordanon 6,75 miljoonan dollarin vuosipalkkainen sopimus päättyy.

Ensi kesänä vapaille markkinoille tulee monia mielenkiintoisia nimiä, joiden nykyisillä seuroilla tuskin on varaa pitää heistä kiinni. Kenties mielenkiintoisin kaikista on Toronto Maple Leafsin puolustaja Morgan Rielly.

Toronton joukkue on täynnä kalliita sopimuksia, joten Riellyn 8-9 miljoonan dollarin diiliin tuskin on varaa. Parhaalla kaudellaan Rielly on paukuttanut 72 tehopistettä runkosarjassa. Viime kaudella 27-vuotias pakki keräsi 55 ottelussa tehot 5+30=35.

Seattlen GM Ron Francis on moneen kertaan painottanut palkkakattotilan tärkeyttä. Onko hänen katseensa ollut alusta asti suunnattu nimenomaan kesään 2022?