NHL:n alempaan kastiin viime vuodet lukeutunut Ottawa Senators valmistelee todellista jättisopimusta, kertoo Ottawa Sun.

Kanadalaisseuran sisäpiiritoimittaja Bruce Garriochin mukaan Senators neuvottelee tällä hetkellä maksimimittaisesta, kahdeksan vuoden jatkosopimuksesta nuoren tähtihyökkääjänsä Brady Tkachukin kanssa.

– On muistettava, että NHL-sopimukset perustuvat pitkälti vertailuun suhteessa muihin sopimuksiin. Molemmat osapuolet huomioivat taatusti Andrei Svetshnikovin, 21, taannoisen kahdeksan vuoden ja 62 miljoonan dollarin sopimuksen, Garrioch kirjoitttaa artikkelissaan.

– Svetshnikovilla on tilillään 59 maalia ja 81 syöttöä 205 NHL-pelissä. Vertailun vuoksi, Tkachuk on nakuttanut 60 maalia ja 65 syöttöpistettä 198 ottelussa.

Pelaajista molemmat varattiin NHL:ään kesällä 2018. Carolina Hurricanes nappasi Svetshnikovin kakkosvuorolla. Senators puolestaan kiinnitti Tkachukin neljännellä varausvuorolla.

Garrioch muistuttaa silti näiden pelillisistä eroista.

– Tkatchuk tuo pöytään erilaisia elementtejä kui Svetshnikov. Hän johtaa joukkojaan kamppailemalla rajusti joka ilta. Hän ei ainoastaan tee hommiaan hyökkäyspäässä, vaan on myös kovaotteinen vastustaja, joka tekee hyvää työtä päästessään vastustajien ihon alle, Garrioch vertailee nuorta supertähtikaksikkoa.