Naisleijonat päätti Calgaryn MM-kisojen alkulohkon hämmentävään näytökseen torstai-iltana. Sinipaidat löylyttivät Sveitsin jäähän luvuin 6-0, ja Suomen maaliero kahdessa edellisessä matsissa on erinomainen 10-0. Suomi otti alkulohko A:ssa kolmossijan kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Nollapeli oli Suomelle siis toinen peräkkäinen.

Torstaina Suomi paineli ensimmäiselle tauolle mielettömässä 4-0-johdossa iskettyään maalin jokaisella mahdollisella tavalla.

Ensimmäinen häkki syntyi Susanna Tapanin (2+0) toimesta ylivoimalla, ja sen jälkeen alkoi Petra Nieminen -show. Hän iski 2-0-johdon alivoimalla, kolmas ja neljäs pömpeli syntyivät viisivitosella. Avauserässä tolkuttomat tehot 3+1 latonut Nieminen iski kypärätempun viidessä minuutissa ja 55 sekunnissa.

Neljä pinnaa puolestaan tuli tilille puolestaan reilussa kymmenessä minuutissa. Michelle Karvinen komppasi tehoin 0+3.

Nieminen nousi erän tehoilun myötä pörssikärkeen saldolla 5+1=6. Laukaukset kirjattiin sinipaidoille 16-4.

Kahdessa viimeisessä erässä Suomi teki tarvittavan. Tapanin ja Niemisen lisäksi tolppien väliin osui Viivi Vainikka.

Pudotuspelit alkavat loppuviikosta, ja Suomi kohtaa puolivälierässä Tshekin.