MTV: Liigan sääntömuutokset viittä vaille valmiit – paitsiotulkintaan merkittävä uudistus

© Kuva: Pekka Mäntylä

MTV:n mukaan Liigassa ajetaan sisään uusia sääntömuutoksia. Säännöt juontavat juurensa hyvin pitkälti NHL:ssä hyväksi havaittuihin tulkintoihin.

Yksi merkittävä uudistus on paitsiotulkinta. Jatkossa ei ole merkitystä, ovatko luistimet jäässä vai ilmassa, kunhan jompi kumpi on viivan oikealla puolella. Tämä NHL-jäiltä tuttu uudistus helpottaa videotarkastuksia huomattavasti.

Toinen suuri uudistus on se, että maalivahti ei saa jatkossa mennä puolustusalueensa kulmaan pelaamaan kiekkoa. NHL-tyyliin maalien takana on punaviivoilla rajattu alue, jonka sisällä kassarit saavat pelivälineeseen kajota. Säännön rikkomisesta tuomitaan kahden minuutin rangaistus.

MTV:n haastatteleman SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnin mukaan Liigaan on tulossa myös paljon pieniä muutoksia. Muun muassa puolustavan joukkueen siirtäessä maalin pois paikaltaan hyökkäävä joukkue saa päättää, kummalta puolelta hyökkäysaluetta peliä jatketaan.


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?