Lukon CHL-kausi alkoi eilen torstaina Raumalla. Vastassa sillä oli sveitsiläisjoukkue Lausanne HC, joka haki vierasvoiton jatkoajalla loppulukemin 3-2.

Maalittoman avauserän jälkeen Lukko avasi hanat toisessa erässä ottelun puolivälin jälkeen, kun HPK:sta Raumalle saapunut Harri Kainulainen osui maalipuiden väliin. Kun ottelua oli jäljellä enää reilut kahdeksan minuuttia, Sebastian Repo vei Lukon 2-0-johtoon.

Lausanne ei kuitenkaan luovuttanut, sillä Cory Emmerton kavensi ensin ajassa 55:36 ja kolme sekuntia ennen loppua Lukas Frick iski pelin tasoihin. Jason Fuchs ratkaisi ottelun jatkoajalla sveitsiläisseuran hyväksi.

– Kyllähän tuo menee varmaan omaan piikkiin joka kerta, kun tasoitus tulee omiin noin lopussa. Pitäisi olla vaan tylympi ja tappaa nuo hetket vastustajalta. Kaikki mahdollisuudet olivat tänään voittoon ja varmasti pystymme parantamaan paljon joukkueena, Repo kommentoi ottelua Lukon verkkosivuilla.

– Lausannella on tosi taitava nippu. Kiekottelevat hienosti, tykkäävät pelata kiekolla. Siinä ovat heidän selkeät vahvuudet.

Lukon maalilla Samuel Jukuri torjui ottelussa 27 kertaa, kun taas Lausannen Tobias Stephan pysäytti kiekon 18 kertaa. Myös Repo yltyi kehumaan ottelun maalivahtipelaamista.

– Kaksi huippumolaria oli jäällä tänään. Molemmille aukesi huipputontteja ja oli jos jonkinlaisia tilanteita, mutta molemmissa päissä kassarit pelasivat hienosti. Täytyy nostaa hattua.

Lukon CHL-kausi jatkuu huomenna Raumalla lauantaina saksalaista Adler Mannheimia vastaan, joka voitti avausottelussaan brittiseura Cardiff Devilsin lukemin 5-0. Repo tietää, mihin kamppailussa täytyy kiinnittää huomiota.

– Lauantaina pitää olla tylympi. Uskon, että saimme hyvää oppia tänään. Oma peli täytyy pitää paremmin kuosissa, liikaa annettiin kaverille paikkoja. Varmaan tulee kova kamppailu Adler Mannheimiakin, pitää olla taas valmis. Yleisön läsnäolosta saa onneksi virtaa peliin, se on fakta.