Kova vahvistus! MM-kultaleijona Antti Pihlström tekee paluun Liigaan

HPK tiedottaa tehneensä yksivuotisen sopimuksen kokeneen suomalaishyökkääjän Antti Pihlströmin kanssa.

Kevään 2011 maailmanmestari on pelannut edelliset viisi kautta Jokereissa. Viime kaudella 45 otteluun syntyivät tehot 5+2.

Pihlström on pelannut viimeksi Liigassa JYPin riveissä kaudella 2011-12. Tuon kauden jälkeen mies on viihtynyt lähes koko ajan KHL:ssä lukuun ottamatta lyhyttä visiittiä Sveitsiin.

Maajoukkueuralta palkintokaapista löytyy maailmanmestaruuden lisäksi MM-hopea ja -pronssi sekä myöskin olympialaisista pronssimitali.

36-vuotias hyökkääjä on pelannut urallaan 54 NHL-ottelua Nashville Predatorsin riveissä.

– Antti on luisteluvoimainen ja taklausvoimainen laituri, joka tuo joukkueeseen kokemusta ja tasapainottaa nyt meidän suunnitelmaamme peluuttamisesta. Keskustelimme ja meille aukeni, että Antilla on kova motivaatio näyttää, että hän pystyy pelaamaan myös erilaista roolia kuin parilla viime kaudella, jolloin hänen roolinsa rajoittui puolustavan hyökkääjän rooliin. Antti on monipuolinen pelaaja, jollaista meidän kokonaisuutemme tarvitsi ja hän antaa meille lisää mahdollisuuksia, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kommentoi seuran tiedotteessa.

Samassa yhteydessä HPK tiedotti tehneensä kolmevuotisen sopimuksen 19-vuotiaan Petteri Nurmen kanssa. Nurmi pelasi HPK:n U20-joukkueessa viime kaudella.