Sergei Plotnikov pelasi onnistuneen viime kauden tehden 58 ottelussa tehot 13+30=43. Metallurg Magnitogorskin riveissä kokeneena arvokisakävijänä varakapteenin roolissa kiekkoillut venäläinen sai kuitenkin kenkää seurasta kauden jälkeen, vaikka sopimusta oli vielä vuosi jäljellä.

Plotnikov on tehnyt tulevasta kaudesta sopimuksen TsSKA Moskovan kanssa, mutta tapaus puhuttaa yhä. Tästä syystä Sport-Express kysyi sopimuksen purkamisen syistä Magnitogorskin varapresidentti Aleksei Laskovilta.

— Päätimme parantaa joukkueen ilmapiiriä, Laskov perustelee venäläismedialle. Sergei on aikuinen, jonka pitäisi pystyä hallitsemaan tunteitaan paitsi kentällä, myös pukuhuoneessa. Olisi ollut mahdollista pitää Plotnikov, mutta hänen ailahtelevaisuutensa olisi saanut jotkut pelaajat romahtamaan henkisesti. Joskus Sergei painosti heitä liikaa ja korotti ääntänsä nuorille kavereille.

Laskov kertoo tilanteen vaikuttaneen myös uuden joukkueen rakentamiseen. Joukkueesta lähteneet ulkomaalaiset myönsivät Plotnikovin vaikuttaneen heidän lähtöönsä Magnitkasta. Huhut levisivät nopeasti, ja Laskovin mukaan jotkut ulkomaalaiset eivät halunneet tulla samaan joukkueeseen Plotnikovin kanssa.