Buffalo Sabresin Henri Jokiharju ja Arttu Ruotsalainen eivät haukkuneet NHL-organisaatiota lyttyyn viime viikolla Hämeenlinnassa järjestetyssä Leijonien taalaliigapelaajien mediapäivässä, vaikka kaukana menestyksestä kyntänyt seura on ollut tuuliajoilla – ja pitkään.

Joukkueen maalilla aikoinaan torjuneen Robin Lehnerin puhe sen sijaan oli totaalisen erilaista.

Siirtohuhujen kohteenakin ollut tähtipelaaja Jack Eichel ei saanut seuralta kuulemma apua niskavammansa, ja nyt ruotsalaismolari haukkui lääkärit ja fysioterapeutit The Cam & Strick -podcastissa.

– Heitä oli 12-13 sellaista, jotka eivät olleet koskaan pelanneet tai olleet lätkän parissa. Sinne tuli porukkaa ympäri maailman, joilla ei ollut mitään käsitystä jääkiekosta. Minunkin nilkan tilanne paheni ja olin pakotettu leikkaukseen.

– Ne heidän muita tai vaikka nilkkaani kohtaan tekemät teot olivat p*skaa.

Göteborgilaislähtöinen 349 NHL-ottelun vahti oli laitettu kuntopyöräilemään joillakin erityisillä kengillä vain viikko sen jälkeen, kun tämän nilkka oli tuhoutunut totaalisesti.

– Minun oletettiin kävelevän puolitoista – kaksi kuukautta leikkauksen jälkeen. He pistivät minut jalkaprässiin yli sada kilon painoilla kolmen viikkoa kestäneen kuntoutuksen jälkeen? Se rikkoi kaiken ja jouduin leikkaukseen.

Nykyisin Vegas Golden Knightsia edustava vahti torjui Buffalossa kaudet 2015-18 kiekkojen jäädessä varusteisiin kausikohtaisesti 92,4:n, 92,0:n ja 90,8:n prosentin varmuudella.

LUE MYÖS:
Liki ainutlaatuinen suoritus – uutta NHL-lappua odottava suomalainen Kaapo Kakon kanssa valtavaan temppuun Leijonissa: ”Oikeassa paikassa oikeaan aikaan”

Murtautuuko Liigassa viime syksynä hirvittävää tuhoa tehnyt leijonamitalisti NHL:ään tosissaan? Hyökkääjä listasi vaadittavat asiat