Erikoinen avaus: KalPa löi Kärpät, perään Mestis-joukkue kuritti mielettömän upealla kirillä – “KalPa esiintyi paikoitellen löysästi”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigakauteen valmistautuvan KalPan uusi kausi alkoi viime viikonloppuna vähintäänkin yllättävin kääntein puhtaasti tuloksia katsomalla. Joukkue puntaroi Iisalmen perjantain ja lauantain matseissa timantin Suomen kärjestä, eli Kärpät sekä Mestiksen IPK:n.

Ensiksi mainittu otti lukua tiukassa pelissä maalein 2-1. KalPalle osuivat suurlupaus Kim Nousiainen ja kokenut tähti Jaakko Rissanen.

– KalPa avasi ottelun vieraita räväkämmin, toisessa erässä joukkue jatkoi hyvää tekemistään. Ottelun loppuhetket keltapaidat puolustivat kurinalaisesti ja harjoituskauden ensimmäinen voitto oli tosiasia, seuran sivuilla kuvailtiin.

Lauantaina ääni kellossa muuttui kuitenkin yllättäen, kun IPK kiri päätöserässä parin maalin takaa tasoihin 4-4:ään voittaen matsin lopulta voittomaalikisassa 5-4. KalPa oli kirmannut kahden ensimmäisen erän aikana johtoon Hugo Galletin (1+1), Aapeli Räsäsen, Juuso Könösen ja Henri Knuutisen maaleilla.

Lopussa tapahtui ihme. IPK:n Jacob Bjerselius kavensi (57.06) ja mahtava tehomies Pekka Suhonen (2+1) tasoitti (59.39). Bastien Maia oli lopulta se, joka nakutti voittomaalikisan ratkaisun.

– Kolmannessa erässä KalPa esiintyi paikoitellen löysästi, eikä IPK jättänyt näitä hetkiä hyödyntämättä.