Yle Urheilu: Kaapo Kakko odottaa itseltään enemmän pisteitä tulevalta kaudelta: ”Kaikki edellytykset sille…”

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko on pelannut nyt kaksi kautta NHL:ssä. Tulokaskaudella 66 otteluun syntyi 23 pistettä ja viime kauden 48 matsiin 17 pistettä. Koronapandemia aiheutti paljon haasteita edelliskaudella myös Kakolle.

– Ei päästy Kanadaan matkustamaan ja pelattiin paljon samoja joukkueita vastaan, mikä tuntui välillä vähän puuduttavalta. Mutta hyvä, että saatiin edes tuollainen kausi pelattua, Kakko kommentoi ajatuksiaan Yle Urheilulle.

Liigassa TPS:n paidassa pelatessaan Kakko onnistui iskemään kovia pisteitä. Samanlainen tahti jatkui myös maajoukkueissa, niin aikuisten kuin nuortenkin turnauksissa. NHL:ssä 20-vuotias nuorukainen ei vielä toistaiseksi ole onnistunut samaan tahtiin tekemään tulosta. Sitä Kakko odottaakin itseltään tulevilta kausilta.

– Itsekin olen sellainen pelaaja, että niitä (pisteitä) täytyisi tulla. Silloin kun viimeksi pelasin Suomessa, niin silloin homma toimi. Nyt on muutama kausi tuolla ollut vähän hiljaisempaa. Mutta olen ihan tyytyväinen viime kauteen, pelaaminen oli parempaa kuin edelliskaudella. Tässä on kaikki edellytykset sille, että pisteitäkin alkaa ensi kaudella tulla.

Rangersin kaudetkaan eivät ole olleet kummoisia menestyksiä Kakon ollessa joukkueen mukana. Hän toivookin, että joukkue etenisi pudotuspeleihin tulevalla kaudella.

– Meillä on mielestäni aika hyvä nippu kasassa, ainakin paperilla. Peli ei kuitenkaan ollut sen näköistä, mitä sen pitäisi olla. Ehkä ihan hyvä, että joitain muutoksia tapahtui, että oltaisiin sitten playoffeissa ensi kaudella, Kakko viittasi uuden päävalmentajan Gerard Gallantin ottaessa joukkueen vetovastuun.