Vladimir Tarasenkon viime vuodet St. Louis Bluesin kanssa eivät ole olleet ruusuilla tanssimista. Kaksi epäonnistunutta leikkausta, joista toista ei olisi ilman hänen oma-aloitteisuuttaan huomattu, ja venäläisen sivuuttaminen kapteenivalinnassa saivat Tarasenkon haluamaan pois.

Bluesinkaan luottamus monivuotiseen varakapteeniinsa on rakoillut. Tarasenkon peliesitykset kolmannen, seuran ulkopuolisen lääkärin suorittaneen leikkauksen jälkeen eivät vakuuttaneet. Tasaisena yli 30 osuman maaliruiskuna tunnettu hyökkääjä ei sen sijaan ollut tyytyväinen siihen, ettei seura tuntunut myöntävän virheitään olkapääleikkausten kanssa.

Niinpä Tarasenko on The Athleticin mukaan pyytänyt virallisesti siirtoa Bluesista. Artikkelissa mainitaan mahdollisina siirtokohteina New York Islanders, New York Rangers ja Edmonton Oilers. Bluesin kerrotaan olevan kiinnostunut vaihtokaupassa vain pelaajista, jotka auttavat heitä heti.

Yhtenä potentiaalisena kaupantekijäisenä nostetaan esiin Matthew Tkachuk, joskin on epävarmaa, että Tarasenko haluaisi siirtyä sinne ja Bluesin täytyy luopua muustakin kuin varakapteenistaan saadakseen Tkachukin. 29-vuotiaalla Blues-hyökkääjällä on treidin estävä pykälä, jonka ansiosta hän voi kieltäytyä menemästä valitsemiinsa joukkueisiin siirtopyynnöstään huolimatta.