Tampalta mielenkiintoinen hankinta! Tuttu tshekkipuolustaja palaa seuraan Euroopasta

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightning teki eilen NHL:n vapaiden pelaajien markkinoiden auettua mielenkiintoisen hankinnan. Joukkue solmi viiden eri pelaajan kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen, arvoltaan 750 000 dollarin sopimuksen. Yksi näistä pelaajista on 30-vuotias tshekkiläispuolustaja Andrej Sustr.

Sustr on pelannut Tampassa aiemminkin. Hän debytoi joukkueessa jo kaudella 2012-13, jonka jälkeen hän viihtyi siellä seuraavan viiden kauden ajan. Otteluita tuolta ajalta kertyi 365, joissa syntyi 68 pistettä.

Tampa-vuosiensa jälkeen puolustaja siirtyi Anaheim Ducksiin yhdeksi kaudeksi, mutta sai siellä vastuuta NHL:n puolella ainoastaan viidessä ottelussa. Tuon jälkeen hän palasikin Eurooppaan pelaamaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun kahden edellisen kauden ajan mies luuti KHL:ssä Kunlun Red Starin takalinjoilla. Nyt koittaakin paluu takaisin Tampan organisaatioon.

Sustrin tilastoista löytyy erikoinen yksityiskohta. Hänen edellinen tehty maalinsa oli pitkään niinkin kaukaa kuin viimeiseltä Tampa-kaudelta 2017-18. Sen jälkeen lähes kolme täyttä kautta sujui ilman tehtyjä maaleja, kunnes hän osui viime keväänä pariinkin otteeseen Tshekin paidassa valmistavissa maaotteluissa ennen MM-kisoja.

Maajoukkueurallaan Sustr pelasi edellisten MM-kisojen lisäksi World Cupissa vuonna 2016.

Muut Tampan tuoreet yksivuotiset ja kaksisuuntaiset sopimukset Sustrin lisäksi saivat maalivahti Maxime Lagace, puolustaja Darren Raddysh sekä hyökkääjät Gabriel Dumont ja Charles Hudon.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️