Tampa Bay Lightning voitti kolmannessa finaaliottelussa Montreal Canadiensin lukemin 6-3 ja nousi jo voiton päähän Stanley Cupin voitosta. Sillä on mahdollisuus mennä jo toisen kerran päätyyn asti alle vuoden sisään. Neljäs ottelu pelataan Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä kello 3:00.

Lightning on ollut omaa luokkaansa maalinteon tehokkuudessa ensimmäisen kolmen finaaliottelun aikana, sillä se on onnistunut iskemään jopa 14 maalia. Vastaavanlaista tahtia ei ole nähty 2000-luvulla kertaakaan aiemmin.

Koko NHL:n historiassa eniten maaleja ensimmäisen kolmen finaaliottelun aikana on iskenyt New York Islanders, joka onnistui vuonna 1981 tekemään 19 osumaa. Kaikkiaan Lightningin edellä tilastossa on ainoastaan neljä joukkuetta, jotka kaikki ovat 1970- ja 80-luvuilta.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @TBLightning have scored 14 goals through the first three games of the 2021 #StanleyCup Final. Only four teams have more in the NHL's modern era (since 1943-44).

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…