Seattle Kraken valitsi NHL:n laajennusvaraustilaisuudessa Calgary Flamesin puolustaja Mark Giordanon. Hän ehti toimia seuran kapteenina edellisen kahdeksan kauden ajan.

Kaikkiaan Giordano pelasi seurassa 949 runkosarjan ottelua ja 23 pudotuspelimatsia. Nyt edessä oli kuitenkin siirto uusiin maisemiin ensimmäistä kertaa NHL-uran aikana. Luonnollisesti seuran vaihto pitkään samassa seurassa pelanneelle pakille oli kova paikka, mutta hän kuitenkin suhtautui jo hyvinkin positiivisesti tulevaisuuteen.

– Kun pelaat jossain niin kauan kuin minä, et voi koskaan odottaa siirtoa kunnes se todella tapahtuu. Se oli hieman shokki, hieman outo ja hieman hullu yö. Mutta sitten tullessani tänne tänä aamuna olen iloinen siitä, että hyppäsin tähän koneeseen ja tulin tänne, Giordano kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

37-vuotias puolustaja tiesi siirron olevan hyvin todennäköistä, kun Flames julkisti suojattujen pelaajien listansa ja hän ei listalla itse mukana ollut. Siitä lähtien hän pitikin hyvin tiiviisti yhteyttä Flamesin toimitusjohtaja Brad Trelivingin kanssa.

– Se oli vaikea paikka hänellekin, että ketä suojataan ja ketä ei, ja me molemmat tiesimme, että tämä voi olla potentiaalinen tulos. Joten minulla ei ole mitään muuta kuin kunnioitusta häntä ja tätä organisaatiota kohtaan. He ovat tehneet niin paljon minulle.

Treliving innostui myös ylistämään joukkueen pitkäaikaista kapteenia. Hänen mukaansa Giordanon merkitys oli valtava niin monille eri tahoille seuran ympärillä.

– Meillä ei ole tänään tarpeeksi aikaa puhua siitä, mitä Mark Giordano tarkoittaa, hän ei merkinnyt ainoastaan tälle joukkueelle, vaan myös yhteisöllemme, joukkuekavereille, faneillemme sekä itselleni henkilökohtaisesti. Hän on ollut valtava johtaja. Olen sanonut lukemattomissa yhteyksissä, että minulle hän on ollut tämän joukkueen moraalinen kompassi jo pitkään, ja hänen siirtyminen eteenpäin tarkoittaa todella tärkeän luvun päättymistä tässä seurassa, Treliving kehui.

Giordano on myös potentiaalisin ehdokas Krakenin seurahistorian ensimmäiseksi kapteeniksi. Hän tietääkin, että seurassa häneltä odotetaan johtajuuden ja esimerkin näyttämistä.

– Se on mielestäni melko hieno kokemus meille kaikille, ja mielestäni tämä on ainutlaatuista. Useimpien vuosien aikana palaat joukkueeseen, jossa on ainakin 13-14 tyyppiä, joiden kanssa pelasit edellisenä vuotena. Tällä kertaa kukaan meistä ei on pelannut yhdessä, joten meidän on saatava pelimme yhtenäiseksi mahdollisimman pian ja luoda hyvät suhteet ja siteet, Giordano pohtii.