Lähde: NHL-rivimiehelle tarjottu ällistyttävä sopimus ja paikka Connor McDavidin vierellä – Edmonton valmistelemassa vaihtokauppaa!

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers on vahvistamassa joukkuettaan Toronto Maple Leafsin hyökkääjällä Zach Hymanilla.

Fox Sportsin sisäpiiritoimittaja Andy Strickland raportoi torstaina, että Maple Leafsin sopimuspelaaja vielä heinäkuun 28. päivään asti oleva kanadalaishyökkääjä on hyväksynyt Oilersin tekemät seitsemän ja kahdeksan vuoden mittaiset sopimustarjoukset.

Stricklandin mukaan kahdeksanvuotinen sopimus toisi Hymanille jopa 40 miljoonan dollaria (AAV 5 milj. dollaria) sekä siirron estävän pykälän.

TSN:n toimittaja Darren Dregerin tietojen mukaan seitsemänvuotinen sopimus takaisi Hymanille 5,5 miljoonan dollarin vuosipalkan.

Jotta Oilers saa tehtyä Hymanin kanssa kahdeksanvuotisen sopimuksen, täytyy seuran tehdä vaihtokauppa pelaajan oikeudet omistavan Maple Leafsin kanssa. Tämä johtuu siitä, että vain Maple Leafs on oikeutettu solmimaan kahdeksanvuotisen sopimuksen Hymanin kanssa.

29-vuotias kanadalainen on kuulunut viimeisen kuuden kauden ajan Maple Leafsin luottosotureihin. Hän teki viime kaudella 43 ottelussa uransa parhaat tehopisteet: 15+18=33.

Vaikka Hymania ei ole tunnettu urallaan kovana pistelinkona, voi asiaan tulla pian muutos, jos ja kun hän pääsee pelaamaan Oilersissa supertähden Connor McDavidin rinnalla.

– Hyman oli keskiviikkona vaimonsa kanssa tutustumassa Edmontonin kaupunkiin, josta voi tulla koti myös heidän alle yksivuotiaalle pojalleen, Theolle. Kaikki riippuu enää siitä, että haluaako Hyman pelata uransa loppuun asti McDavidin vasempana laitahyökkääjänä, Sportsnetin toimittaja Mark Spector kirjoittaa.

NHL:n ”trade freeze” eli vaihtokauppakielto päättyy torstaina Suomen aikaan kello 20:00, joten silloin saamme luultavimmin tietää lisää Hymanin tilanteesta.