Colorado Avalanchen pitkäaikaisen kippari Gabriel Landeskogin tilanne oli pitkään auki ja kysymysmerkkien alla. Oli jopa lähellä, että ruotsalainen vapautuisi vapaille markkinoille ja vaihtaisi maisemaa.

Toisin kävi. Kaksinkertainen maailmanmestari rustasi nimittäin peräti kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen – joten ainakin tämän lapun perusteella pelaaja viettänee koko loppu-uransa Avsissa. 28-vuotias Landeskog sai C-kirjaimen rintapieliinsä jo kaudella 2012-13.

– Olemme iloisia siitä, että kapteenimme solmi pitkän jatkosopimuksen. Gabe on tämän joukkueen sydän ja sielu, sekä tärkeä osa organisaatiotamme niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella, Avalanchen GM Joe Sakic oli ylistänyt esimerkiksi NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Sitten esille nousi Mikko Rantanen.

– Landeskog on täydellinen johtaja, loistava joukkuetoveri ja hän muodostaa (Nathan) MacKinnonin ja Rantasen kanssa yhden NHL:n parhaista ketjuista. On hienoa, että Landy kantaa Avalanchen pelipaitaa vielä usean vuoden ajan.

LUE MYÖS:
Coloradon kaksi supertähteä pian vapaille markkinoille – Joe Sakic ei paina hätänappia: ”Meillä on aikaa”