Montreal Canadiens ja St. Louis Blues ovat toistaiseksi tämän laajennusdraftin yllättäjiä. Monien lähteiden mukaan Carey Price ja Vladimir Tarasenko jäävät nimittäin vapaaksi Seattle Krakeniin varaamista varten, ellei ennen sitä tehdä vaihtokauppoja, joilla Kraken saataisiin suostuteltua toisenlaiseen ratkaisuun.

Pricella on vielä viisi vuotta 10.5 miljoonan dollarin verran palkkakatosta tilaa vievää sopimustaan jäljellä. 33-vuotiaan tuoreen finaalivahdin sopimus on vahvasti bonuspainotteinen, ja esimerkiksi ensi kauden allekirjoituspalkkio on 11 miljoonaa dollaria.

Tarasenkon ja Bluesin välit ovat pahasti tulehtuneet. Venäläistähti on tehnyt seuralle virallisen treidipyynnön johtuen epäonnistuneesta olkapäävaivan hoitamisesta ja hänen sivuuttamisestaan kapteenivalinnoissa.

29-vuotiaalla hyökkääjällä on kaksi vuotta jäljellä 7.5 miljoonan dollarin sopimuksestaan. Kahtena viime kautena Tarasenko on pelannut olkapäävaivaisena 34 ottelua tehoin 7+17=24. Ennen vammaansa 2014-19 hän viimeisteli viisi kautta putkeen yli 30 maalia.