IS: Näin Pekka Rinne perustelee päätöstään – Euroopastakin tipahti tarjous!

© Kuva: Getty Images

Jääkiekkomaailmaan kantautui tiistaina iso uutinen, kun Pekka Rinne tiedotti NHL-uransa päättymisestä.

Nashville Predatorsin suomalaisikoni perusteli tiistaina ratkaisuaan Ilta-Sanomille.

– Olen ehtinyt tätä asiaa jo aika pitkään miettimään. Minulla on tästä päätöksestä hyvä olo, koska saatoin tehdä ratkaisun omilla ehdoillani – eikä niin, että minut olisi esimerkiksi työnnetty ulos NHL:stä, 38-vuotias kempeleläinen kertoi IS:lle.

Rinne vahvisti samalla IS:lle, että hänen peliuransa on nyt kokonaan ohi.

– Päätös oli monen asian summa, Rinne kertoi haastattelussa ja mainitsi IS:n mukaan yhdeksi lopettamisen syyksi oman roolinsa pienenemisen.

Juuse Saros kaappasi Rinteen tontin Predatorsin tolppien välistä viimeisen kahden kaudella. Saros pelasi tällä kaudella runkosarjassa 36 ottelua, kun taas Rinteelle kertyi pelejä vain 24. Pudotuspeleissä vastuu annettiin Sarokselle.

Rinteen NHL-sopimus päättyy tähän kauteen, joten hän olisi ollut heinäkuun 28. päivän jälkeen vapaa etsimään uutta joukkuetta NHL:stä. Rinnettä kohtaan osoitettiin kiinnostusta myös Euroopan suunnalta.

– Minulla olisi ollut vaihtoehtona testata markkinoita vapaana agenttina, tai Euroopassa pelaamista, mutta loppupeleissä ei sitten kuitenkaan enää vain ollut tarpeeksi intoa siihen, Rinne valaisi.