IS: Leijonien olympiajoukkuetta on jo kaavailtu – Jere Lehtisellä 50 pelaajan lista: ”Valinnanvaraa on”

© Kuva: Leijonat.fi

Ensi kaudella jääkiekossa on edessä erityinen kausi, kun vuorossa on Pekingin talviolympialaiset.

Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että valmennus on kasannut noin 50 pelaajaehdokkaan listan, joista suurin osa on NHL-pelaajia, joiden osallistuminen turnaukseen on kuitenkin vielä tässä vaiheessa epävarmaa.

– Tietenkin NHL-pelaajat etunenässä, mutta ei ole poissuljettua, että Euroopastakin joku tulisi. Valinnanvaraa on, jos kaikki pysyvät terveinä. Vaikeuttaa hyvässä mielessä meidänkin hommaa.

– Seurasimme NHL-pelaajia jo koko viime kauden. Ensi kausi on tietenkin pääjuttu. Mikä tilanne on silloin, kun valitsemme jengiä. Olympiajoukkue on yleensä nimetty vuoden lopussa, Lehtinen kommentoi IS:lle.

Samalla Lehtinen kertoi, että maajoukkuevalmennus on kaavaillut leiriä elokuulle. Vielä tässä vaiheessa siitä ei ole kuitenkaan varmuutta. Lehtinen pitää kuitenkin tärkeänä, että pelaajat näkisivät toisensa, sillä olympialaisiin matkustetaan suoraan seurajoukkueista.