Ei vielä Pohjois-Amerikkaan – Toronton ykköskierroksen varaus jatkaa ensi kauden KHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Nuori venäläishyökkääjä Rodion Amirov pelaa ensi kauden KHL:ssä hänelle tutussa seurassa Salavat Julajev Ufan riveissä.

Toronto Maple Leafs varasi 19-vuotiaan hyökkääjän syksyn 2020 varaustilaisuudessa kaikkiaan 15. pelaajana. Amirov saikin kolmevuotisen tulokassopimuksen aiemmin kevään aikana, mutta ainakin tuleva kausi sujuu lainalla Ufassa.

Amirov pelasi viime kaudella KHL:ssä 39 ottelua, joissa hän teki pisteet 9+4=13. Yhdeksän pudotuspeliottelua sujuivat ilman tehoja. Hän debytoi KHL:ssä jo edelliskaudella, kun 21 ottelussa tilille kertyi kaksi syöttöpistettä.

Nuorukainen edusti Venäjää edellisissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän iski seitsemään otteluun pisteet 2+4 ja oli turnauksessa Venäjän paras pistemies. Hän oli mukana myös Karjala-turnauksessa ja teki kolmeen otteluun kolme maalia, joista yksi tuli muun muassa Suomea vastaan.