Buffalo-pomo vihjailee: Ristolainen ja Eichel saavat lähteä – tämän kolmikon varaan seura rakentaa tulevaisuutensa

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin tulevaisuus on tarkoitus rakentaa kolmen nuoren lupauksen harteille, paljastaa viimeksi kymmenen vuotta sitten NHL:n pudotuspeleissä esiintyneen seuran GM Kevyn Adams.

Seurapomo listasi The Athleticin haastattelussa tulevaisuuden rakennuspalikoiksi kolmikon, johon eivät lukeutuneet seuran pitkäaikaiset kärkinimet Jack Eichel tai Rasmus Ristolainen.

– Uskon joukkueen olevan rakennusvaiheessa. Meillä on useita nuoria pelaajia, joilla riittää talenttia.

– Joskus ihmiset ajattelevat hyvin nuorena liigaan tulleiden pelaajien olevan vanhempia kuin he todellisuudessa ovatkaan. Kaverit, kuten Rasmus Dahlin, Dylan Cozens sekä Casey Mittelstadt ovat yhä hyvin, hyvin nuoria. Heidän varaansa haluamme rakentaa (tulevaisuutta), Adams luettelee.

– Olen innoissani tästä nuoresta rungosta Sabres-pelureita, jotka ovat nälkäisiä sekä halukkaita olemaan osa ratkaisua. Nämä kaverit ovat ylpeitä saadessaan edustaa Sabresia. He haluavat olla korjaamassa tilannetta ja mennä eteenpäin yhdessä. Tässä on se nuori runko, jonka ympärille haluamme jatkossa rakentaa.

Adamsin puheista on helppo lukea rivien välistä se, että seurapomo odottaa tulevaisuuden ydinryhmältään nimenomaan sitoutumista pidempään projektiin. Samalla Adamsin kommentit puhuvat vahvasti sen puolesta, etteivät julkisesti lähtöhalunsa ilmaisseet Eichel ja Ristolainen kuulu seuran pitkän tähtäimen suunnitelmiin. Kaksikosta molempien siirtoa toisaalle vielä ennen ensi kauden alkua pidetään erittäin todennäköisenä.

– Meidän on tehtävä paljon rakennustyötä. Meidän on ympäröitävä nämä nuoret pelaajat oikeanlaisilla ihmisillä, oikeanlaisella kulttuurilla sekä pelaajilla, jotka todella rakastavat edustaa Buffalo Sabresia, Adams jatkaa vihjailuaan.

Sabresilla on käytössään ykkösvarausvuoro tämän kesän NHL Draftissa. Lisäksi seuralla on prospektipoolissaan mm. viime vuoden varaustilaisuuden kahdeksantena huudettu Jack Quinn. Vasta 19-vuotias kanukkilaituri ei ole vielä tehnyt debyyttiään NHL:ssä.