Montreal Canadiens eteni Stanley Cupin finaaleihin ensimmäistä kertaa 28 vuoteen. Artturi Lehkonen ratkaisi kuudennen ottelun jatkoajalla Canadiensin hyväksi.

Canadiensin avausmaalin ottelussa teki konkaripuolustaja Shea Weber, joka pelaa NHL:ssä jo 16. kautta. Otteluita on takana jo pitkälti yli 1 100 Canadiensin ja Nashville Predatorsin riveissä, mutta joukkueen kapteeni pääsee nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan finaaleissa.

– Olen innoissani, aivan kuten olen ollut innoissani jokaisesta pelistä näissä pudotuspeleissä tähän mennessä. Olitpa sitten 20 tai 35, tämä on jännittävää aikaa. Jääkiekon pelaaminen edelleen heinäkuussa asti on todennäköisesti pisin aika, jonka kukaan on pelannut, lukuunottamatta kuplaa viime vuonna. Olemme iloisia voidessamme edelleen pelata, ja jatkamme innoissamme eteenpäin, Weber kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Weber iski runkosarjaan 48 matsiin tehot 6+13=19. Viime ottelussa syntynyt maali oli puolestaan hänelle ensimmäinen näissä pudotuspeleissä. Näet maalin alta tai täältä.

NHL

@NHL
When Shea Weber loads, clear the way. #StanleyCup

🇺🇸: bit.ly/3uVM1yu @NHLonNBCSports
🇨🇦: sprtsnt.ca/3yhnpCB @Sportsnet