Vieläkö Jesse Puljujärvestä voi kasvaa NHL-pistelinko? Toimittaja vertaa toiseen suomalaiseen

© Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärvi palasi komeasti NHL:ään yhden Liiga-kauden jälkeen. Runkosarjan 55 matsissa hän nakutti tehot 15+10=25.

Pidemmällä tähtäimellä odotukset ovat vieläkin korkeammalla. Hänestä aikanaan odotettiin tehokasta hyökkääjää kärkiketjuihin. Voisiko hänestä vielä kehkeytyä semmoinen 23-vuotiaanakin? Tavallisesti NHL-tähdet lyövät läpi jo nuorella iällä.

The Athleticin toimittaja Jonathan Willis pohti asiaa hiljattain artikkelissaan. Hän etsi muita pelaajia NHL-historiasta, jotka olivat NHL-uransa alussa iskeneet samanlaisia tehoja kuin Puljujärvi, ja katsoi, millaisia pelaajia heistä oli kehittynyt.

Yksi mielenkiintoisimmista verrokeista oli Teuvo Teräväinen. Hänkin sai aikanaan hieman hitaan lähdön NHL-uralleen Chicago Blackhawksissa. 22-vuotiaana hänen pistekeskiarvonsa oli vain hitusen Puljujärven tätä kautta parempi.

Sittemmin Teräväisestä on kehittynyt yksi NHL:n tehokkaimmista suomalaisista. Parhaalla kaudellaan Teräväinen on iskenyt 76 pinnaa.