Venäjän maajoukkueen kulisseista on tehty pettymykseen päättyneiden jääkiekon MM-kisojen jälkeen isoja paljastuksia.

Venäläislehti Sport Business Online uutisoi, että Venäjän maajoukkueen päämajan johtaja Roman Rotenberg lähetti Ak Bars Kazanin puolustajan Dmitri Yudinin kotimatkalle juuri ennen MM-kisojen alkua erikoisen selkkauksen takia.

Venäjän maajoukkueen johtotehtävien ohella Pietarin SKA:n presidenttinä toimiva miljardööri Rotenberg oli venäläistietojen mukaan yrittänyt suostutella Yudinia siirtymään SKA:han ensi kaudeksi, mutta Ak Bars Kazan oli lopulta kieltänyt sopimuspelaajansa siirtymisen kilpailijan leiville.

Business Onlinen mukaan Yudin lähetettiin siirron kariutumisen takia kotimatkalle vain päivä ennen Venäjän MM-ryhmän julkistamista.

Venäläislehden mukaan Yudinin tapaus ei ollut mitenkään poikkeuksellinen, sillä Pietari SKA on käyttänyt useasti pelaajahankinnoissaan neuvottelukeinona lupausta paikasta maajoukkueessa.

– Rotenberg pitää pelaajista, jotka suostuvat hänen ehtoihinsa. Venäjän maajoukkue on ollut jo useita vuosia pätevä neuvottelukeino ja tämä on suuri ongelma Venäjän jääkiekossa, Business Online kirjoittaa.