Marko Anttila pääsi taas kiinni mitalien syrjään sunnuntaina, kun upeasti toista kertaa peräkkäin MM-finaalissa pelannut Leijonat ylsi kullan jälkeen nyt MM-hopealle. Suomi taipui kolmella kolmea vastaan pelatussa jatkoerässä Kanadalle luvuin 2-3.

Tapa hävitä kullat on tietysti katkerista katkerin.

– Olen ylpeä jokaisesta pelaajasta ja taustahahmosta. Meillä oli usea maalin pelin, mutta hävisimme väärän pelin nyt, Anttila pyöritteli taiston taukoamisen jälkeen Riian alkuyössä.

Suomalaiset joutuivat katsomaan Kanadan juhlia jäällä tovin, ennen kuin he pääsivät pukukoppiin.

– Aika hiljaista oli kopissa. Muutama sana tuli sanottua siitä, miten jokainen pelaaja toi itsensä joukkueeseen. Se on meidän vahvuus. Suomen maajoukkueen ilmapiiri on loistava ja niin oli nytkin. Lähelle päästiin, kyllä se syö…

Kaikkein kirpaisevin fakta on se, ettei Suomi ollut tappiolla MM-finaalissa sekuntiakaan.

– Musta me pelattiin hyvä peli, ei se siitä kiinni jäänyt. Ne teki kaksi maalia ylivoimalla – maalin edustalta he tekivät kaksi. Ne on isoja maaleja. Edelleen, pienestä on kiinni. Oli meillä saumat jatkoajalla, ymmärrettävästi apeahko Anttila lopetti.