Tomek Valtosen luotsaama slovakialaisjoukkue vahvisti maalivahtiosastoaan suomalaiskaksikolla

© Kuva: Juha Tamminen

Slovakian pääsarjassa pelaava HK Dukla Michalovce on täydentänyt maalivahtiosastoaan kahdella suomalaisella, kun Tomek Valtosen ja Elmo Aittolan luotsaamaan joukkueeseen liittyvät ensi kaudeksi Karolus Kaarlehto ja Julius Pohjanoksa.

Karolehto on 23-vuotias Paimion Hakan kasvatti. Hän on pelannut Liigaa SaiPassa 22 ottelun verran. Mestis-kokemusta molari omaa Ketterästä, SaPKosta ja TuTosta. Viime kausi oli hänelle ensimmäinen ulkomailla, kun hän pelasi ensin Tanskassa Esbjerg Energyn riveissä ja siirtyi sitten Slovakiaan HK 32 Liptovsky Mikulasin joukkueeseen. Juniorivuosinaan Kaarlehto edusti TPS:ää ja TuToa.

Pohjanoksa puolestaan on 24-vuotias TPS-kasvatti. Hänellekin viime kausi oli ensimmäinen ulkomailla, kun hän edusti Allsvenskanissa HC Vita Hästeniä. Liigassa mies on torjunut 17 ottelussa TPS:n riveissä. Mestiksessä hän on pelannut yli 100 ottelua TuTon paidassa.