NHL-supertähti Jack Eichelin todennäköinen siirto pois Buffalo Sabresista on puhuttanut kiekkomedioita jo usean viikon ajan.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrunin mukaan Eichelin siirtoneuvotteluissa onkin nyt siirrytty vakavien neuvottelujen asteelle. Toimittaja uskoo Sabresin kauppaavan supertähtensä toisaalle vielä ennen NHL:n pudotuspelien päättymistä.

Sabresin GM Kevyn Adamsin vaatimuksena siirrolle on LeBrunin mukaan toiseen suuntaaliikahtava tämän kesän draftin ykköskierroksen varausvuoro.

NHL-toimittaja Lyle Richardson muistuttaa Eichelia tavoittelevista seuroista juuri Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsilla olevan parhaat pelimerkit supertähden nappaamiseksi.

– Blue Jacketsilla on 25 miljoonaa dollaria vapaata palkkatilaa ottaakseen kontolleen Eichelin (10 miljoonaa dollaria vuodessa) sopimuksen. Seuralla on lisäksi kolme ykköskierroksen varausvuoroa. Sabres tarvitsee vahvistusta maalivahtiosastolleen ja Blue Jackets on raporttien mukaan kiinnostunut luopumaan Joonas Korpisalosta ja Elvis Merzlikinsistä vahvistaakseen kokoonpanonsa muita osa-alueita, Richardson paljastaa.

– Ehkäpä tässä olisi sopiva kauppakumppani. Ja hemmetti, kenties Columbus on valmis lisäämään Patrik Laineen mukaan pakettiin siinä tapauksessa, että sille tulee ongelmia kiinnittää tätä pitkällä jatkosopimuksella, Richardson pyörittelee.

Mikäli Kekäläinen onnistuisi tuomaan Eichelin Ohioon, parantaisi se suurella todennäköisyydellä myös mahdollisuuksia Laineen kiinnittämiseen pitkällä jatkosopimuksella.

Kekäläisellä onkin edessään nyt kenties koko tähän astisen GM-uransa tärkein kesä.