Vancouver Canucks tiedottaa, että se on palkannut seuran uusiksi erityisneuvonantajiksi ruotsalaiset seuralegendat, Henrik ja Daniel Sedinin.

Sedinit tulevat tukemaan seuran GM Jim Benningiä sekä apulais-GM John Weisbrodia ja Chris Gearia päätöksenteossa ja organisaatiostrategiassa. Heidän työtehtäviinsä kuuluvat muun muassa pelaajien arviointi, kehitys ja viestintä NHL-tasolle.

– Olemme kiitollisia ja nöyriä mahdollisuudesta osallistua joukkueeseen, josta välitämme niin paljon. Maakunta ja fanit välittävät syvästi tästä joukkueesta. Kuten olemme sanoneet, kuuluminen Canucks-perheeseen on ollut parasta aika elämässämme. On kunnia palata takaisin, ja teemme kaiken voitavan oppiaksemme ja auttaaksemme tätä joukkuetta menestymään, kommentoi joukkueen entinen kapteeni Henrik seuran tiedotteessa.

– Kun jäimme eläkkeelle, ajattelimme aina, että haluaisimme jonain päivänä olla mukana jääkiekon liiketoiminnan puolella. Opittavaa on paljon, mutta olemme innoissamme ja valmiina tilaisuuteen. Tässä joukkueessa on muutamia NHL:n parhaita nuoria pelaajia, ja haluamme tehdä kaikkemme ryhmän tukemiseksi ja tavoitteidemme saavuttamiseksi, kertoi puolestaan Daniel.

Kaksoset jäivät eläkkeelle keväällä 2018 pelattuaan Canucksissa kaikkiaan 17 kautta. Pelattuja otteluita molempien tilille tuli yli 1 400. Veljesten pelipaidat nostettiin Rogers Arenan kattoon helmikuussa 2020.

Vancouver Canucks

@Canucks
The twins are back!

#Canucks General Manager Jim Benning announced today that Daniel and Henrik Sedin will join the Hockey Operations department as Special Advisors to the G.M.

DETAILS ➡️ canucks.co/peuG30rLBQH