Porin Ässille kova paluumuuttaja: ”Haluan johtaa Ässät takaisin pudotuspeleihin”

© Kuva: Juha Tamminen

26-vuotias suomalaishyökkääjä Jarno Kärki tekee paluun kasvattajaseuraansa Porin Ässiin kahden SHL-kauden jälkeen. Tuore sopimus on yksivuotinen.

Kärki on edustanut Ässiä tähän mennessä viidellä eri kaudella. 271 ottelua ovat tuottaneet hyökkääjälle 145 pistettä. Viime kaudella Kärki teki Linköping HC:n paidassa 27 pistettä 50 ottelussa.

– Kärjen rooli kasvoi Linköpingissä koko ajan, ja he olivat hänen panokseensa erittäin tyytyväisiä nimenomaan monipuolisuuden vuoksi ja lisäksi hän otti pelillistä johtajuutta. Viime kaudella peliaika ja ylivoimavastuu kasvoivat sekä häntä peluutettiin myös alivoimalla jonkin verran. Kärki oli joukkueensa sekä SHL:n suomalaisista paras maalintekijä viime kaudella. Pelaajana Kärjen ominaisuuksia on turha sen enempää kerrata, mutta ehkä nostona voisi sanoa, että hän on yksi SHL:n parhaita pelaajia 1-2 metrin etäisyydeltä maalista, kommentoi Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula seuran tiedotteessa.

– Tunnelmat ovat todella hyvät ja on hienoa päästä pelaamaan jälleen Porissa. Haluan ottaa ison roolin joukkueesta ja johtaa omalla tekemiselläni niin jäällä kuin sen ulkopuolella Ässät takaisin pudotuspeleihin, minkä porilainen kiekkoyleisö ansaitsee, Kärki puolestaan kommentoi kotiinpaluutaan.