Paikallislehti tarttui Coloradon uskomattomaan sulamiseen – luotsi turvassa, pelaajien touhut saivat sapiskaa

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanche marssi NHL:ssä touko-kesäkuussa peräti 11 pelin voittoputkessa, ja tuosta putkesta pari viimeistä napsua tuli pudotuspelien toisen kierroksen Vegas Golden Knights -sarjan kärkeen.

Sen jälkeen joukkue hyytyi totaalisesti, ja neljä peräkkäistä tappiota ajoivat Avsin laulukuoroon NHL:stä. Vegas marssi neljän joukkoon otteluvoitoin 4-2.

– Harmittaa, kun meillä oli todella hyvä joukkue ja paljon potentiaalia. Pelasimme hyvin. En tosiaan tiedä, mitä sanoa, joukkueen kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Mikko Rantanen sanoi vetäen kautta pakettiin NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

Nyt Avsin ihmeellistä kellahtamista laulukuoroon on käsitellyt paikallinen Denver Post. Sen mukaan päävalmentaja Jared Bednar ei ole syyllinen – vaan Avalanche-pelaajat itse sössivät homman kiekonmenetyksillä.

– Jääkiekkovalmentaja voi tietysti vaikuttaa paljon, mutta hän ei voi estää pelaajiaan tekemästä kalliita virheitä peruspelaamisessa, lähde tarttui pelaajien virheisiin.

Golden Knights teki Rantasta ja kumppaneita vastaan outoa historiaa, kun siitä tuli sarjan historian neljäs joukkue, joka voitti runkosarjan ykkösen hävittyään keskinäisen pudotuspelisarjan kaksi ensimmäistä peliä.

– Fanit saattavat haluta Bednarin pois. Oletamme, että pääjohtaja Joe Sakic ei ole samoilla linjoilla.

Coloradon peräsimeen kaudella 2016-17 tulleen kanadalaisen nykyinen sopimus päättyi tähän sesonkiin. Avalanche on noussut lähivuosina taalaliigan pohjalta pudotuspelien vakiokävijäksi, mutta toistaiseksi tie ei ole kantanut 2. kierrosta pidemmälle.