Nyt jysähti siirtopommi! Jokerit nappasi kaksi suomalaista NHL-statuksen vahvistusta

© Kuva: Getty Images

Helsingin Jokerit on tehnyt kaksi kovanluokan hankintaa. Seuraan siirtyvät hyökkääjä Kalle Kossila ja puolustaja Otto Leskinen. Kummankin pelaajan sopimus on kaksivuotinen

Kossila sekä Leskinen ovat pelanneet viime vuodet Pohjois-Amerikassa. 28-vuotias Kossila on pelannut Anaheim Ducksin ja Toronto Maple Leafsin organisaatioissa. Viime kaudella hän pelasi 28 ottelua AHL-seura Toronto Marliesissa ja iski tehot 7+22=29.

– Kossila on taitava pelintekijä, jolta löytyy runsaasti myös ratkaisukykyä. Pohjois-Amerikan kaukaloissa silmiinpistävää on ollut hänen tehokkuutensa, vahva kiekollinen tekeminen sekä pelirohkeus. Olemme iloisia, että voimme toivottaa Jokereissa juniorina pelanneen parhaassa iässä olevan suomalaisen huippupelaajan tervetulleeksi riveihimme, kommentoi Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

24-vuotias Leskinen on kiekkoillut viimeiset kaksi kautta Montreal Canadiensin organisaatiossa. Tällä sesongilla hän pelasi 33 AHL-matsia tehoin 1+16=17. Niiden lisäksi Leskinen pääsi pelaamaan yhden matsin NHL:ssä.

– Leskinen on pelitaitava ja monipuolinen puolustaja, joka on hyvä liikkumaan ja avaamaan peliä. Hän on pelaajana vasta tulossa parhaaseen ikäänsä ja olemme todella tyytyväisiä, että hän halusi tulla Jokereihin kehittymään sekä menestymään, Kurri kertoo.

LUE MYÖS: Melkoiset bonukset! Kärppälupaus sorvasi NHL-sopimuksen – ei pelannut vielä peliäkään ammattilaissarjoissa